Träning

Många tror att man tränar för att tävla – och så kan det förstås vara. Men att träna med sin hund är nyttigt, inte bara för hunden utan också för hundägaren! Dessutom skapar man, med rätt träningsmetoder, successivt en bättre relation med sin hund.

Oavsett vad Du tränar tillsammans med din hund – vardagslydnad, lydnad som är mer tävlingslik, s k fältmoment (spår, sök, rapport, skydds, uppletande) eller mondioring, agility, rally, specialsök, tricks eller vad man nu gör, mår ni allt bättre båda två. Att träna tillsammans med andra ger så mycket mer! Man hjälps åt, man delar tips, hundarna blir miljötränade – ja, det finns så mycket positivt med att hitta in i en träningsgrupp!

Träningsgrupper är grupper som bestämt sig för att träna tillsammans. Det kan till exempel handla om spår, retrieverträning, valpträffar, vardagslydnad, specialsök, ”Duktig hund” eller annan aktivering, viltspår, promenader eller något annat…

Någon tar ett initiativ, drar med sig några andra med samma intresse och man kommer överens om när och var man träffas. Tid och plats kan växla; det är upp till var och en att ha koll. Ofta kommer man överens om tid och plats för nästa träff innan man skiljs. Eller så snackar man via vår Facebooksida, SMS, telefon etc.

Den, som vill vara med, har själv ansvar för att hålla kontakt (man blir alltså inte ”inbjuden” eller ”kallad”).

Ny och ”grön”? Jaa, det har vi alla varit. Men Du kommer att få hjälp av härliga träningskompisar! Var inte rädd för att fråga – Du är alltid välkommen!

Några mer ”fasta” träningsgrupper finns:

Rally

Onsdagar kl 17–18 har vi egen rallytid. På vintern i hallen och under vår – höst är vi utomhus.

Allmän träning

Onsdagar kl 18–20 har vi allmän träning, d v s allt efter egna önskemål. Under vintern hyr vi hallen för detta.
I samband med detta har vi under vår- och höstterminerna Öppet hus, d v s en värd ser till att det finns fika i stugan för den som är sugen eller bara vill umgås och tjôta lite… Den som behöver lite hjälp får det – prata bara med någon av de mer erfarna. Ofta finns en träningsvärd.

Agility

Vi har egen halltid torsdagar klockan 12–14 under vinterhalvåret. På våren lyfter vi ut alla redskap och då är det fritt fram att träna när man vill. Detta gäller er som gått kurs och lärt er hur man tränar sin hund så säkert som möjligt. Med höga farter och otränad hund och ägare kan olyckan vara framme, så var försiktiga!

Ungdomsgruppen

Ungdomar 7–25 år (eller äldre om man känner sig ungdomlig 😊) Vår egen halltid har vi söndagar klockan 17–20 under vinterhalvåret. Då finns ungdomsledarna på plats och vi hittar på mycket roligt, såsom freestyle, agility och andra spännande lekar med hunden i centrum.
Vi är naturligtvis även välkomna på alla andra träningar.

Rally- och lydnadsträning

Vi träffas på måndagsträningen klockan 10–12 och onsdagar klockan 18–20.

På klubbens Facebooksidor brukar vi hålla reda på vilka som kommer.