Pandemin

Covid-19-pandemin påverkar oss alla, och vi ska ta den på största allvar! Vi har att följa såväl myndigheternas som Svenska Kennelklubbens och Svenska Brukshundklubbens regler. Dessa kan komma att ändras.

Styrelsens aktuella information 201117:

Länk till SKK:s regler  [Öppnas i ny flik]

Skärpta regler i regionen angående pandemin:

“Skärpta råd från 29 oktober:

Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västra Götaland har beslutat om skärpta råd som gäller i hela Västra Götaland, till att börja med till den 19 november. Samma råd gäller även i regionerna Stockholm och Östergötland under samma period.

• Var och en bör avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek.
  • Var och en bör avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Var och en bör, om möjligt, undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med.
  • Alla verksamheter i regionen eller i regiondelen bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Detta kan exempelvis innebära att verksamheten minimerar antalet besökare vid samma tidpunkt.
  • Arbetsgivare bör vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Sådana åtgärder kan vara att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar att arbeta hemifrån och att tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten skjuts upp.”

Läs mer: https://www.vgregion.se/covid-19-corona/ [Öppnas i ny flik]

Tills vidare ställer vi in all organiserad verksamhet. Håll koll här och på vår FB-sida!

Se gärna även Svenska Brukshundklubbens och Svenska Kennelklubbens regler och råd! [Öppnas i nya flikar]