Om oss

Svenska Brukshundklubben, SBK

Svenska Brukshundklubben, SBK, bildades 1918 och firade 100 år 2018.

SBK är Svenska Kennelklubbens största specialklubb.

SBK, f n ca 60 000 medlemmar i ca närmare 300 lokalklubbar och 18 rasklubbar, som täcker hela landet, borgar för kvalitet. Orust Brukshundklubb är en av dessa lokalklubbar.

Vi följer och påverkar kontinuerligt utvecklingen inom etologi. Metoder för inlärning och dressyr följer hela tiden den vetenskapliga forskningen. Våra instruktörer utbildas och vidareutbildas för att kunna erbjuda hundägare de bästa ”metoderna” för inlärning.

Orust Brukshundklubb

Orust Brukshundklubb bildades 1994 och firade alltså 25 år 2019. Vi är idag ca 300 medlemmar och finns i Bua, Henån (se vägbeskrivning). Innan vi kom hit, fanns vi en kort tid vid Myckleby.

Klubben är omgiven av skog och berg och ligger i ett fritidsområde med närhet till motionsslinga och fina promenadstigar.

Vår appellplan är torr och har de bästa förutsättningar för träning och tävling. Vi har bra belysning för mörka kvällar på appellplanen. Vi har också tillgång till en inomhushall av ridhusformat där vi kan träna och tävla även vintertid.

Klubbens högsta beslutande organ är medlemsmötet (se nedan!). Klubbens styrelse är vårt ”verkställande” organ, d v s de har ansvar för att sköta klubben på medlemmarnas uppdrag.

Välkommen till Orust Brukshundklubb, den gemytliga klubben med de stora möjligheterna!

Allmän träning

Varje onsdag mellan 18 – 20 har vi allmän träning. Då hälsar vi medlemmar välkomna att träna tillsammans med likasinnade, att umgås och ha kul. Vi avslutar ofta med go’-fika i stugan eller, om vädret tillåter, på altanen. Du, som är nyfiken och kanske blivande medlem, är naturligtvis mycket välkommen också!

Medlemsmöte

Vår klubb är, som framgått ovan, en ideell, medlemsstyrd förening. Då är det viktigt att alla medlemmar är med och påverkar/utvecklar klubben. Forum för detta är medlemsmöten. Vi har medlemsmöten första onsdagen i april, juni, augusti, oktober och december kl 19.00. Välkommen att få rapporter från styrelse och sektorer/kommittéer, men, framförallt – dela med dig av dina idéer! Vi bidrar alla till klubbens utveckling!