Grundkurs valp/unghund/vuxen hund

Detta är en intensivkurs för dig med ny hund (valp, unghund eller omplaceringshund). Du får hjälp att förstå ”personligheten”, att skapa en bra relation och att utveckla goda, önskvärda vanor. Vi rekommenderar att hela familjen är med.

Tänk bara på att det är en i familjen som hanterar valpen på kurs.

Innehåll:

  • Utveckla följsamheten. Att välja att följa dig och välja att ta ögonkontakt med dig. Detta är grunden till bl a inkallning och att följa fint med och utan koppel.
  • Belöningar. Genom att leka med och belöna hunden på olika sätt, skapar du den allra bästa relationen där hunden blir uppmärksam och road av att lära sig nya saker.
  • Avslappning. Att lära hunden att vara lugn i olika situationer har du nytta av i hela livet. Den kan följa med överallt och ändå vara lugn och fokuserad.
  • Hantering. Hundar älskar att bli pysslade med, om vi vänjer den vid det. Att finna sig i och tycka om dina händer och närhet är en bra grund.

Vi har små grupper på 5 – 6 deltagare. Beroende på väder håller vi till inomhus i den uppvärmda stugan, i inomhushallen eller utomhus på träningsplanen.

Träningen är individuellt anpassad!

Omfattning: tre kurstillfällen.

Vi startar kurs då vi har 5 anmälda.

Kurskostnad: Se aktuellt program