Agility, förberedande

Agility är en rolig sport för både hund och förare oavsett om du vill ut och tävla eller bara ha en rolig sysselsättning tillsammans med din hund. Agility går ut på att föraren ska handla (styra) hunden genom en hinderbana där den ska hoppa över hinder, springa genom tunnlar och klättra på balanshinder. Sporten bygger självförtroende och samarbete mellan hund och förare och passar alla.

Allmänt
Den här kursen riktar sig till dig som har hund från sex månader, och som vill börja träna agility. Du och din hund kommer att förberedas med övningar, som ger en bra grund för agilityhunden inför kommande hinderinlärning och hela hundens agilityresa. Vi kommer inte i första hand att jobba med hinderinlärning på den här kursen, utan vi kommer mer att fokusera på handlingsförberedande kunskaper och övningar, som är bra att ha med sig i den kommande agilityträningen. Praktik varvas med teori.

Förkunskaper
Din hund ska vara minst 6 mån och det är bra om hunden gått valpskola/grundkurs eller har motsvarande kunskaper. Du bör ha inkallning på din hund och hunden ska fungera på planen med andra hundar.

Innehåll

  • Starter
  • Belöningsmetoder för agilityhunden
  • Förberedande grundhandling
  • Kontaktfält utan hinder
  • Målbilder

Omfattning: 4 kurstillfällen à 3×45 minuter.

Du får hemuppgifter att träna på mellan kurstillfällena. Flera korta träningspass under de dagliga promenaderna är effektivare än enstaka längre pass.