Träning

Många tror att man tränar för att tävla – och så kan det förstås vara. Men att träna med sin hund är nyttigt, inte bara för hunden utan också för hundägaren! Dessutom skapar man, med rätt träningsmetoder, successivt en bättre relation med sin hund.

Oavsett vad Du tränar tillsammans med din hund – vardagslydnad, lydnad som är mer tävlingslik, s k fältmoment (spår, sök, rapport, skydds, uppletande) eller mondioring, agility, rally, specialsök, tricks eller vad man nu gör, mår ni allt bättre båda två. Att träna tillsammans med andra ger så mycket mer! Man hjälps åt, man delar tips, hundarna blir miljötränade – ja, det finns så mycket positivt med att hitta in i en träningsgrupp!

Träningsgrupper är lite löst sammansatta grupper. Någon tar ett initiativ, drar med sig några andra med samma intresse och man kommer överens om när och var man träffas. Tid och plats kan växla; det är upp till var och en att ha koll. Ofta kommer man överens om tid och plats för nästa träff innan man skiljs. Eller så snackar man via vår Facebooksida, SMS, telefon etc. Den, som vill vara med, har ansvar för att hålla kontakt (man blir alltså inte inbjuden eller kallad).

Ny och ”grön”? Jaa, det har vi alla varit. Men Du kommer att få hjälp av härliga träningskompisar! Var inte rädd för att fråga – Du är alltid välkommen!

Ett par mer ”fasta” träningsgrupper finns:

Öppen träning på måndagar mellan kl 10 – 12

Vi träffas på klubben för att träna efter egna önskemål, främst lydnad, agility och rally.

Är vädret gott tränar vi förstås ute, men på vintern håller vi till i hallen.

En mycket trivsam träning där en stund för medhavd fika brukar ingå. Passa på att komma, Du som är ledig dagtid!

Träningsgrupp för bruks- och tävlingslydnad

Vi träffas på torsdagskvällar. Vi hjälps åt att kommendera, kommentera och tipsa varandra.

Ett vanligt upplägg kan se ut såhär: Inför träningen tänker var och en vad man vill träna och vilken hjälp man vill ha. När vi startar planerar vi kvällen tillsammans: Vem kommenderar vem? Vilka uppgifter ska de andra ha?

Ett stående inslag är gemensamma gruppmoment.

Det kan också bli lite kul störningsträning – ibland planerad, ibland oplanerad…

Förutom vår seriösa träning blir det en hel del skratt och skoj!

Under vintern håller vi till i hallen.

På klubben Facebooksida brukar vi hålla reda på vilka som kommer.