Följande medlemskategorier finns

• Ordinarie medlem
    • omfattar ett medlemskap i förbundet och ett eller flera medlemskap i lokal- och/eller rasklubbar inom Svenska Brukshundklubben.
  • Familjemedlemskap
    • Person som tillhör samma familjehushåll som ordinarie medlem, kan erhålla familjemedlemskap i förbundet samt samma lokal- och/eller rasklubbar.
  • Ungdomsmedlem
    • Person i åldern från och med det kalenderår han/hon fyller 7 år till och med det kalenderår han/hon fyller 25 år kan erhålla ungdomsmedlemskap. Ungdomsmedlemskap innefattar även medlemskap i Sveriges Hundungdom utan ytterligare avgift.
    • Syskonmedlemskap. Syskonet skall vara mellan 7 och 25 år och bo på samma adress som du. Syskonmedlemskapet innebär att man får alla medlemsförmåner utom medlemstidningen.
  • Utlandsmedlem
    • Person som är bosatt i utlandet kan erhålla utlandsmedlemskap.
  • Hedersledamot
    • Utses av kongress, fullmäktige eller årsmöte.

Du, medlem, som t ex ändrar kontaktuppgifter (t ex e-post, telefon, adress) har ansvar för att själv hålla medlemsregistret (SBK Medlem on line) uppdaterat. Enklast gör Du detta själv via ”Mina sidor[öppnas i nytt fönster]. Här skriver Du också själv ut ditt medlemsbevis.
Har Du problem med detta får Du hjälp av vår kassör – se under ”Kontakter”

Medlemsavgifter 2018 för Orust Brukshundklubb:

Medlemskategori Förbunds- avgift Lokal avgift Sveriges Hundungdom Totalt
Ordinarie medlem (första klubben) 400 125 – – – 525
Ordinarie medlem (medlem i annan SBK-klubb) – – – 125 – – – 125
Familjemedlem 0 125 – – – 125
Ungdomsmedlem (6 – 25 år)Syskonmedlem – – –

– – –

Utlandsmedlem  530 125 – – – 655
Hedersledamot 400 125 525
  Betalas av den organisation som gjort utnämningen